Torskrygg

Macka

Rotselleri

Valrhona

Vår à la carte meny

Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav. 

Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt! 

 

 

Förrätter

 

 Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 60g   135:-
Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja. 
Serveras med svart vitlöksmajonnäs, senapskrisp, syltad pärllök, smörgåskrasse & Gammelknas

Vintips: Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 118:-/glas
&

Jean Leon Merlot & Petit Verdot 122:-/glas

 

 

Kalix löjrom   219:-

Serveras med vispad smetana, hackad rödlök, smörstekt surdegsbröd,
citron & dill

Vintips: Waltraud Riesling 122:-/glas

 

 

Kantarellsoppa   98:-

Kantarellsoppa med smörstekta kantareller, surdegsbröd samt svamp- & lökcrème

Vintips: Celeste Tinto Fino 146:-/glas



 

Är du allergisk? Prata med din serveringspersonal
Har du sett vår mocktailmeny?

 

 

Huvudrätter

 

 

  Fjällröding från Jämtland  369:-

Serveras med krossad örtpotatis, citronbakad fänkål med dillfrö,
fänkålssås, friterad ostronskivling & dill

Vintips: Pio Cesare L’Altro 169:-/glas

 

 

Högrevsburgare 180g   225:-
Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från svenska gårdar.
Serveras på Brioche med krispsallad, picklad silverlök, baconjam,
Västerbottenostmajonnäs med jalapeño
 & pommes frites

Vintips: Ibericos Rioja 118:-/glas
Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 85:-/33 cl

 

 

Confiterat anklår   219:-

Serveras med pumpapuré, friterad potatis, smörad kycklingfond, syltad pärllök,
 svart vitlöksmajonnäs & grönkålschips

Vintips: Pinot Noir 122:-/glas

 

 

 

Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 120g   245:-
Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja.
 Serveras med svart vitlöksmajonnäs, senapskrisp, syltad pärllök, smörgåskrasse & Gammelknas
samt pommes frites

Vintips: Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 118:-/glas
&

Jean Leon Merlot & Petit Verdot 122:-/glas
 

 

 

Ryggbiff från svenska gårdar   369:-

Serveras med dragonsmör, rödvinssås, schalottenlök,
morot, grönkål & pommes frites

Vintips: Salmos 213:-/glas
 

 

 

Kikärtsgryta   189:-
Gryta på kokosmjölk & röd curry, serveras med potatis, pumpa, hyvlad morot,
pumpakärnor samt grönkålschips

Vintips: Gran Coronas 122:-/glas
 

 


Desserter

 

 

Mjuk pepparkaka   105:-

Serveras med hotellets vaniljglass, salt kolasås
& lingonkompott med vanilj

Dessertvintips: Nivole Moscato d’Asti 120:-/10cl glas

 

 

Crème brûlée   98:-

Klassisk crème brûlée

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 60:-

 

 

 

Tryffel   55:-

En tärning av hotellets tryffel med bär

Avectips: Friendship Rum Ek 4cl 140:-

 

 

 

Barnmeny

För dig upp till 12 år

 

Snacks  45:-

Morots- & gurkstavar med dipp
 

Huvudrätter

Hamburgare 90g  89:-

På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites
 

Köttbullar  98:-

Hotellets köttbullar, kokt potatis med gräddsås & lingon
 

Pannkakor  79:-

Med vispad grädde, glass & hotellets sylt

 

Dessert

     Glass    59:-
Vaniljglass med smågodis & strössel

 

 

 

À la cartens öppettider

Måndag - Torsdag 11-20
Fredag - Lördag 11-21
Söndag 11-18

 

 

Bordsbokning  
Telefon 0613-72 22 70
Mail info@hotellhoga-kusten.se
Ingen reservation mellan 24/6-4/8

Köket behöver din matbeställning innan de stänger, men efter det kan du i lugn och ro avnjuta din middag! 
 

 

Dryckesmeny

Café

I vårt café har vi dagsfärska smörgåsar, bullar, kakor och mycket mer!

Vårt café håller öppet dagligen mellan 09-21.

 

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed